Strona główna Forum Archiwum Katalog stron Pomoc Kontakt

Autor Wątek: Lublin i okolice  (Przeczytany 2366 razy)

Offline qolo75

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Lublin i okolice
« Odpowiedź #30 dnia: 13.01.2012, 20:41:43 »
Witam ; Poczytaj w archiwach naszego forum,jak mocni są koledzy z naszego regionu w piśmie,a jak wygląda rzeczywistość " o ile pamietam sam sie tak zachowales wiec nie  osądzaj innych. Pozdrawiam :)

Offline brzunio

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #31 dnia: 13.01.2012, 21:27:01 »
Witam ; Poczytaj w archiwach naszego forum,jak mocni są koledzy z naszego regionu w piśmie,a jak wygląda rzeczywistość " o ile pamietam sam sie tak zachowales wiec nie  osądzaj innych. Pozdrawiam :)
Jak nie znasz szczegółów, to proszę-nie wypowiadaj się na forum :zly Skoro poruszasz ten temat,to pozwolę sobie na przypomnienie pewnych faktów.Akceptację uczestnictwa zgłosiło 11 kolegów+3 z innych regionów.Zaprosiłem na to spotkanie znajomego z WKZ,oraz znanego {o którym jest teraz głośno} lubelskiego archeologa I co.....d...a :glowamur Chętny byłeś tylko Ty,Mario i ja.Teraz żałuję,ponieważ(o czym pisałem w innym wątku)należało to zorganizować chociaż by dla Was.Ja nie muszę mieć towarzystwa do chodzenia po polach,a to wymarzone przeze mnie spotkanie lubelaków miało służyć wzajemnemu poznaniu,rozmowy z profesjonalistami,oraz wzajemnej integracji i ewentualnej współpracy...I tyle na ten temat.Jak masz jakieś pytania to zapraszam na pw.I nie pisz tak-bo akurat Ciebie to nie dotyczy.
« Ostatnia zmiana: 13.01.2012, 22:08:07 wysłana przez brzunio »

Offline odkrywca

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 13.01.2012, 21:39:04 »
Panowie ,,było minęło"  ;)
Fakt jest taki że ludziom łatwo przychodzą wypowiadane słowa, lecz gorzej jest z ich realizacją.
Taki ten świat, co nie znaczy że niema ludzi którzy nie dotrzymują słowa.
Pozdro.  :zgoda

Offline dziq

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #33 dnia: 13.01.2012, 22:13:48 »
Teraz Wszystko można naprawiać i się spotkać tylko jak narazie nie mam jeszcze czym dojechać bo dopiero mam egzamin za 2 tyg,ale myślę ,ze do wiosny się wyrobie z prawkiem i mysle ,ze nasze spotkanie odbędzie się bliżej wiosny?

Offline brzunio

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #34 dnia: 13.01.2012, 22:49:18 »
Teraz Wszystko można naprawiać i się spotkać tylko jak narazie nie mam jeszcze czym dojechać bo dopiero mam egzamin za 2 tyg,ale myślę ,ze do wiosny się wyrobie z prawkiem i mysle ,ze nasze spotkanie odbędzie się bliżej wiosny?
To Ty Patryk to organizuj,na pewno już nie ja  :huyy

Offline dziq

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #35 dnia: 14.01.2012, 01:26:16 »
Nie ma problemu tylko poczekajmy do wiosny bo śniegu po kolana :)

Offline odkrywca

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 14.01.2012, 20:41:57 »
Jakby co, jestem z wami. Zawsze trzech to już coś, jakby reszta nie dopisała.
Wiosna jak najbardziej, dziś byłem blisko siebie, pojechałem rowerem a wróciłem pieszo ok 5 km, śnieg mnie zasypał w lesie.

Offline kozioł

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 20.01.2012, 17:29:42 »
Chętnie przyłącze się do kopania lub innej formy eksploracji :) Posiadam agregaty,pompy i masę sprzętu alpinistycznego :) Jest z Lublina. Pozdrawiam

Offline odkrywca

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 21.01.2012, 16:39:10 »
Ten sprzęt który wymieniłeś robi wrażenie, a jak sprawa z detektorami pewnie wyższa półka?

Offline kozioł

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 23.01.2012, 12:51:20 »
A i tu pewnie każdy się zdziwi bo mam dwa polskie Midasy na cewkach 10" i 15" z uwagi na zasięg  i niezawodność ;D

Offline odkrywca

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 23.01.2012, 18:43:46 »
Czasami prosty sprzęt nie oznacza gorszy, no i oczywiście czego się chce szukać.
Bo drobny kolor to chyba nie bardzo dla tych detektorów?
Napisałeś ,, z uwagi na zasięg" to do jakiej głębokości ta wykrywka sygnalizuję np hełm lub coś podobnego.

Offline Wasyl

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 25.01.2012, 21:55:20 »
Witam wszystkich. Jestem z Łęcznej jak by coś, gdzieś z kimś to śmiało piszcie. Pozdrawiam.

Offline kozioł

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 26.01.2012, 09:25:25 »
Zasięg graniczny wg producenta to ok 250cm wg mnie 200cm w zależności od rodzaju gruntu.Często zwracam uwagę (jeśli mam przypuszczenie że coś tam być)na najmniejsze przyspieszenie sygnału czyli max te 250cm przy szybkim machaniu ta głębokość nie jest możliwa do osiągnięcia. Pytałeś o hełm jakiś czas temu wyszedł ruski z głębokości 130cm. ZAPOBIEGAWCZO NAPISZĘ : Jeśli ktoś zna wykrywacz jedynie z ulotek proszę się nie wypowiadać .Jeśli ktoś ma ten wykrywacz a jego zasięg nie przekracza 1 m to oznacza że ma baterie z Tesco po 1 PLN /szt w tym wypadku proszę też się powstrzymać od wypowiedzi.Jeśli waga wykrywacza przeraża proszę w teren zabrać leżak ogrodowy,zgrzewkę piwa  i się nie męczyć. Pozdrawiam wszystkich eksploratorów  ;D

Offline kozioł

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 05.03.2012, 10:01:27 »
Słońce na niebie,śniegu brak myślę że można zaczynać  :okok może jakiś wypad ?