Strona główna Forum Archiwum Katalog stron Pomoc Kontakt

Autor Wątek: wątek wątków  (Przeczytany 394 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piesnababy

• Aktywny użytkownik
  • człowiek człowiekowi wilkiem - zombi zombi zombi
    • Pracownia Artystyczna CARAMEL
wątek wątków
« dnia: 15.01.2012, 21:54:17 »
Czytając ten oto wątek:
 http://www.pasja-eksploracja.pl/forum/monety-medale-odznaczenia/sap-1-grosz-1765-vg/msg32740/?topicseen#msg32740 chciałem koledze krisskowi pokazać ładniejszego sapa, którego kiedyś pokazałem na forum. Niestety aby odnaleźć taki wpis jestem zmuszony przeglądać swoje wiadomości. Szkoda że wchodząc we własny lub cudzy profil nie można oglądać wątków w których dana osoba założyła. Droga do poszukiwań by była prostsza. Nie pierwszy raz staje mi to na przeszkodzie i utrudnia znalezienie tego co mnie interesuje. Ostatnio kolega pytał mnie na jakiej zasadzie działa oliwka. C2 kiedyś o tym pisał ale poszukiwania przy jego ilości wpisów to żmudna praca... Myślę że warto by to usprawnić. Wydziwiam, czy ktoś też ma takie obserwacje?
pozdro
pies

Offline krissek

• Aktywny użytkownik
  • AT PRO
Odp: wątek wątków
« Odpowiedź #1 dnia: 15.01.2012, 22:09:50 »
No w takiej sytuacji prosiłbym administrację o pomoc/umożliwienie koledze odnalezienie tego SAPa - cudeńka :)

Grzybek88

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 15.01.2012, 22:20:57 »

Offline piesnababy

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: 15.01.2012, 22:22:05 »
spoko, już znalazłem tyle że w miejscu gdzie była fota sapika jest jakiś ciuch!!! Zobacz sam: http://www.pasja-eksploracja.pl/forum/ozdoby-i-bizuteria/stara-karczma-reaktywacja/. A sapik leży od tego czasu w oliwce - mi się nie spieszy a na czyszczenie nie mam czasu niestety - poszczotkuję na emeryturze:)
pozdro
pies

Offline piesnababy

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: 15.01.2012, 22:24:16 »
wyprzedziłeś mnie:)
pozdro
pies

Offline krissek

• Aktywny użytkownik
  • AT PRO
« Odpowiedź #5 dnia: 16.01.2012, 00:14:19 »
Akurat SAPa wcięło :) Jak bedziesz miał chwilkę wrzuć aktualną fotę... Lubię te monety...

Offline Administrator

• Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
    • Wykrywacze metali
« Odpowiedź #6 dnia: 16.01.2012, 13:08:27 »
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Możesz przeglądać posty i wiadomości poprzez własny profil jak i innych.

Offline scolopendra

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #7 dnia: 16.01.2012, 14:09:23 »
Ja również przyznam się, nie bardzo rozumiem w czym problem. Tak jak jest na PE, jest na wszystkich innych forach dyskusyjnych, a bywa i gorzej (np. żeby coś znaleźć na Odkrywcy trzeba się nieco więcej naklikać, bo silnik forum jest starszy niż maszyna parowa Cugnota). Jeśli pamiętasz jakieś słowa kluczowe wypowiedziane przez danego usera w jakimś wątku, który chcesz znaleźć, wystarczy zdaje się skorzystać z opcji "Szukanie zaawansowane". Nikt nic innego mądrzejszego i bardziej funkcjonalnego zdaje się nie wymyśli.

Większy problem widzę w tych znikających w starszych postach zdjęciach, lub wskakujących zamiast nie fotkach t-shirtów Metalucifer.  ;) To przeważnie zasługa kiepskich, krótkoterminowych hostingów zdjęć, sam także z nich korzystam, tak jak każdy, ale warto by było pomyśleć, czy można coś zrobić, aby do takich sytuacji nie dochodziło, bo po jakimś czasie znaczna część starych wątków staje się bezsensowna.

Online Kandzio

• Aktywny użytkownik
    • Strona o Łódzkich Schronach
« Odpowiedź #8 dnia: 16.01.2012, 19:27:49 »
Jeśli pamiętasz jakieś słowa kluczowe wypowiedziane przez danego usera w jakimś wątku, który chcesz znaleźć, wystarczy zdaje się skorzystać z opcji "Szukanie zaawansowane". Nikt nic innego mądrzejszego i bardziej funkcjonalnego zdaje się nie wymyśli.
Z tym właśnie mam problem. Niedawno chciałem odnaleźć mój stary temat i po wpisaniu jego nazwy w wyszukiwarkę okazała się pustka  :-\ Z tego co zauważyłem wyszukiwarka wyszukuję tylko treść jakiegoś wątku, a czy nie dało by się tak tego zrobić żeby szukała też po nazwie tematu ?

Offline Radek

• Administrator
  • Ekspert
  • Jabel, Rutus Proxima :)
« Odpowiedź #9 dnia: 16.01.2012, 19:30:53 »
Mi tam znajduje po temacie ;)
Wpisz np. "sezon 2012" ;)
Pozdrawiam :papa

Offline Administrator

• Administrator
    • Wykrywacze metali
« Odpowiedź #10 dnia: 16.01.2012, 22:03:57 »
To przeszukaj forum za pomocą Google :)

Co do zdjęć. Myślę o tym ale obecna sytuacja finansowa jak i techniczna nie pozwala trzymać zdjęć na serwerze forum. Oczywiście postaram się to zmienić. Pozdrawiam

Offline piesnababy

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #11 dnia: 17.01.2012, 20:47:15 »
Sprecyzuję. Nie zawsze pamiętamy tytuł wątku w którym ktoś (lub my) pisał coś ciekawego. Aby znaleźć to coś, trzeba przeglądać kilkaset wiadomości usera. Byłoby łatwiej, gdyby oprócz opcji "pokaż wiadomości użytkownika" (lub swoje), była też opcja "pokaż wątki użytkownika" - chodzi o to, że można przeglądać swój lub cudzy profil pod kątem najmniejszej aktywności, jaką jest post, a nie można po bardziej podstawowej, jaką jest założony wątek. Mówiąc najprościej, uważam że w profilu powinna być opcja "wątki rozpoczęte przez użytkownika". Dla mnie to by było użyteczne
pozdro
pies

Offline Administrator

• Administrator
    • Wykrywacze metali
« Odpowiedź #12 dnia: 18.01.2012, 13:19:47 »
była też opcja "pokaż wątki użytkownika" - chodzi o to, że można przeglądać swój lub cudzy profil pod kątem najmniejszej aktywności, jaką jest post, a nie można po bardziej podstawowej, jaką jest założony wątek.

Jak nie?

Offline piesnababy

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #13 dnia: 18.01.2012, 13:36:44 »
o kurka... nie wiem jakim cudem, ale nigdy tam nie wszedłem - używałem zawsze opcji pod zdjęciem... Wątek "wątek wątków" won do kosza proponuję :zgoda
pozdro
pies

Warto wiedzieć

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu

Polecamy: Stowarzyszenie "SAKWA" | GPS na rower | Forum dla adminów

Często szukane: strona do identyfikacji łusek | dutch mannlicher 1895 | trojak sap | janczarek od uprzęży | minelab x-terra 705 - detektor metali | gwizdek wojska polskiego | katalog krause pdf | quattro mp problem | guzik orzeł | pinpoint wykrywacz metali