Strona główna Forum Archiwum Katalog stron Pomoc Kontakt

Autor Wątek: Garrett Ace250 wariuje  (Przeczytany 1034 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nessaya;-)

• Użytkownik
  • **
  • Łapki nie zdrapki
Garrett Ace250 wariuje
« dnia: 07.11.2011, 20:51:00 »
Witam dzisiaj poszłem o 16 godzinie na pole poszukać monet  po złożeniu wykrywacza i włączeniu od razu zaczął wariować jak zbliżało się go do ziemi a w powietrzu nad głową działał dobrze tak z 10 minut działał dobrze i znalazłem boratynkę i po chwili dalej to samo . Tak już drugi raz mi się zrobiło na tym polu tylko trochę dalej , okolo 50m max 100m leci linia energetyczna i niedaleko jest nadajnik sieci era i plus
w domu poskładałem go jeszcze raz i spróbowałem na podłodze i wszystko było ok żadnych fałszywych sygnałów   

Na moje to linia energetyczna. Pamiętasz Robson jak śpiewały ramię w ramię kanarek i proxi? Niezły koncert!
Pozdrawiam
R.
« Ostatnia zmiana: 07.11.2011, 23:24:03 wysłana przez Administrator »

Online scout

• Użytkownik
  • **
  • GRT.ACE 350
Odp: Garrett Ace250 warjuje
« Odpowiedź #1 dnia: 07.11.2011, 22:31:21 »
tak, na 100 to przez linie. moja 350tka tez wariuje przy liniach wysokiego napiecia >:(   mozna zmniejszyc czulosc, ominiesz glebsze fanty ale moze akurat cos sie trafi ;)

Online Shinhaevel

• Moderator Globalny
  • Aktywny użytkownik
Odp: Garrett Ace250 wariuje
« Odpowiedź #2 dnia: 07.11.2011, 23:54:11 »
Miły autorze wątku, kup sobie słownik ortografii i interpunkcji :)

zUo
Ortobykopopełniaczom mówimy NIE!

Reg. pkt 1a -> to co piszę to MOJE zdanie a NIE WŁADZ. Dziękuję za chwilę skupienia. Polecam się na przyszłość.

https://forum.ioh.pl/viewtopic.php?t=11411

Online robson82

• Aktywny użytkownik
  • Garrett At Pro
« Odpowiedź #3 dnia: 08.11.2011, 07:26:34 »
Pamiętam Radek - na moje to też wina linii energetycznej, szczególnie jeśli jest to linia średniego i wysokiego napięcia.
No ale jak poszedłem (nie poszłem)  ;)  50 metrów dalej już było dobrze. Jednak bezpośrednio pod linią nawet zmniejszenie czułości nie pomaga - pole magnetyczne jest zbyt silne i wzbudza sygnał bez powodu.

Offline Nessaya;-)

• Użytkownik
  • **
  • Łapki nie zdrapki
« Odpowiedź #4 dnia: 08.11.2011, 07:30:19 »
Dzięki za pomoc zobaczymy w piątek w kilku miejscach na tym polu co będzie  robił wykrywacz a dzisiaj pobawię się kolo domu.
Co najlepsze  chodziłem tam w linii prostej i było ok, następnego dnia poszedłem ;-) dalej pod lasek i było ok tak przez 20minut i zaczął wariować . No i wczoraj chciałem iść w linii prostej tam gdzie pierwszy raz aby nic nie ominąć i wtedy zaczął wariować na maxa 

Offline swist57

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 08.11.2011, 11:30:24 »
Witam. Ja też mam ACE250 i przyznam, że kilka razy już chodziłem nawet bezpośrednio pod linią na takich ogromnych słupach i nie wariował i nawet sie dziwiłem (dla złośliwych dodam że wykrywka była włączona :) ). Dodam także, że chodzę na akumulatorkach, które mam zawsze naładowane na max-a, czasem po dłuższych spacerach spada mi jedna kreska, ale wtedy na następny wypad ładuję je ponownie. Wiem, że to standard, ale sprawdź czy masz ciasno owinięty przewód do cewki i czy wtyczka jest dobrze dokręcona, może przewód gdzies jest naderwany i po czasie łapie wilgoć?
Powodzenia!!

Offline Nessaya;-)

• Użytkownik
  • **
  • Łapki nie zdrapki
« Odpowiedź #6 dnia: 08.11.2011, 17:17:28 »
ostatnie twoje zdanie mnie zaciekawiło -może przewód gdzies jest naderwany i po czasie łapie wilgoć?--
bo tak mi się zrobiło dzisiaj po godzinie znowu wariował tylko co śmieszne dalej po czwartej godzinie

Offline Janosik

• Moderator Globalny
  • Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #7 dnia: 08.11.2011, 18:22:22 »
Miły autorze wątku, kup sobie słownik ortografii i interpunkcji :)

zUo

Kolego Sewacześćcześćcześć ja do tego zestawu dodałbym jeszcze Słownik Poprawnej Polszczyzny :)
Góralska teoria poznania mówi, że są trzy prawdy: Świenta prowda, Tyż prowda i Gówno prowda.

Z dusóm, jak z babóm: jak mos babe, a nie wiys, ze jóm mos, to baby ni mos podwójnie. Po pirse ni mos, bo nie wiys, ze mos, po drugie ni mos, bo inksi jóm majom za ciebie.